Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Egyiptom –Körutazás –Nílusi hajóút - Kairó, Luxor, Asszuán –8 nap/7 éj, repülõvel, félpanzió a szállodában, teljes panzió a luxushajón 162.900 Ft/fõ-tõl K-004-qt Egyiptom –Körutazás –Nílusi hajóút - Kairó, Luxor, Asszuán –8 nap/7 éj, repülõvel, félpanzió a szállodában, teljes panzió a luxushajón 162.900 Ft/fõ-tõl K-004-qt
2007-12-29 12:21:58

Körutazás –Egyiptom –Nílusi hajóút

KörutazásEgyiptom –Nílusi hajóút- Kairó, Luxor, Edfu, Kom Ombo, Asszuán, Abu Szimbel

Egyiptom: Nílusi hajóút - Kairó, Luxor, Asszuán - ISIS Deluxe I.

kairói városnézés és nílusi üdülés

Kairó 3 éj + Nílus 4 éj


Egyiptom: Nílusi hajóút - Kairó, Luxor, Asszuán - ISIS Deluxe I
  
 

Indulás: minden pénteken
Idõtartam: 8 nap / 7 éjszaka

 

Utazás: repülõvel, az EGYPTAIR menetrendszerinti járatával

Budapest – Kairó (2191 km, kb. 3,5 óra),
Kairó – Luxor (580 km, kb. 1 óra), és
Asszuán – Kairó (809 km, kb. 85 perc) – Budapest útvonalon,
Luxor és Asszuán között 5*-os luxushajóval (5 nap/4 éj),
Asszuán - Abu Szimbel: (repülõ – 300 km, kb. 1 óra),
Asszuán - Abu Szimbel: (305 km, kb. 4 óra) autóbusszal
Transzferek: légkondicionált autóbuszokkal

Elhelyezés: Kairóban 3 éj 3*+-4-5*-os hotelben, a választott szálloda-kategóriában és 4 éj 5*-os luxushajón

Ellátás: félpanziós ellátás a szállodában – igény szerint all inclusive ellátás is lehetséges, teljes panzió a hajón

Szolgáltatás: program szerint magyar nyelvû idegenvezetés, valamint belépõk
Kikapcsolódás: hangulatos teázók, vendéglõk, Nílus parton és a szigeten séta, gyógyvízi fürdõzés (japánkertnél), korzózás a luxus Maádi negyedben …
 
ISIS Deluxe I. - Program:
1. nap, péntek:
Elutazás Kairóba az EGYPTAIR menetrendszerinti járatával. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol a szállás elfoglalása után, lazítás, majd a vendégeket vacsora várja. Utána szabad program:... séta... vásárlás... teázás...
2. nap, szombat: Reggeli után egész napos városnézés: Gízai Piramisok, kívülrõl körbejárhatók (az érdeklõdõk csekély külön díj ellenében bemehetnek valamelyik piramis belsejébe); Völgytemplom és Szfinx; Papirusz Múzeum, ahol az utasok megismerkedhetnek az õsi papiruszkészítés mesterségével; Parfüm Palota, számos illatanyag bemutatása, kipróbálása, megvásárlása; valamint a rendkívül gazdag  Egyiptomi Múzeum, a világ egyik leggazdagabb egyiptomi gyûjteménye. Délután séta és kitûnõ vásárlási lehetõség, ez a Khan El Khalili bazár. Vacsora a szállodában, ezt követõen szabad idõtöltés:... teázás ... vásárlás... séta...
3. nap, vasárnap: Reggeli után kairói s Kairó környéki szabad idõtöltés, vagy fakultatív program. Vacsora a szállodában, utána lazítás, szabad idõtöltés...
4. nap, hétfõ: A korai reggeli elfogyasztása után transzfer a repülõtérre, utazás Luxorba, egész napos kirándulás. Délelõtt a nyugati part nevezetességei: Királyok Völgye - 62 hihetetlen színekben pompázó királysírt tártak fel itt a szakemberek; Hatsepszut királynõ temploma - Hatsepszut királynõ építésze, Szennmut emelte úrnõje halotti templomát. Memnon kolosszusok - ezek az ülõ alakok 17,9 méter magasak és 700 tonna súlyúak. Délután a Karnaki templomok - kb. 5400 négyzetméter alapterületen 134 homokkõbõl faragott oszlop áll, 16 sorban, egymás mellett - és Luxori templomok - az elsõ oszlopok elõtt álló eredetileg hat Ramszesz szoborból mára még három maradt meg. Este vacsora, utána tánc a hajón.
5. nap, kedd: Reggeli után Horusz templomának megtekintése Edfu-ban –a templomban talált felirat szerint 180 évig, 3 hónapig és 14 napig épült -, majd továbbhajózás Kom Ombo-ba Szobek templomához –mintegy 15 m magas dombról néz le a vízre, majd utazás Asszuánba. Ebéd és vacsora elfogyasztása a hajón, majd szabad idõtöltés, pihenés...
6. nap, szerda: Reggeli után egész napos kirándulás Asszuánban. Délelõtt: Befejezetlen obeliszk - közel 1168 tonna és 42 m magas, Gránitbánya - a 18. dinasztia ideje óta maradt itt, az Asszuáni gát - a modern építészeti tudomány mestermûvének tartják, Philae templom -több száz évig épült, a görög - római idõkben, i.e. 375-tõl kezdõdõen, eredetileg egy Philae nevû szigeten, kb 10 km-re Aswantól. Ebéd a hajón, délután sétahajózás az Elefántsziget és a Botanikus kert körül. A Botanikus kertben meg is csodálhatjuk közelrõl a gyönyörû növényvilágot. Agha Kán mauzóleumának megtekintése felukkáról. Vacsora után keleti hastánc bemutató.
7. nap, csütörtök: Reggeli után lehetõség Abu Szimbelbe utazni fakultatív  kirándulás keretében, délután szabadprogram Asszuánban. Este vacsora és búcsúparti a hajón.
8. nap, péntek: Reggeli elõtt csomagolás, szabad idõtöltés, reggeli után transzfer a repülõtérre, majd hazautazás Kairón keresztül Budapestre. ****
 
Részvételi díj:  (kivéve az ünnepi idõszak!)
Szállodák
Elh.
Részvételi díj
1 á felár
ST.GEORGE 3*+ - félpanzió
5*-OS HAJÓ - teljes ellátás
2 á
165 900 Ft/fõ
25 400 Ft
3 á
162 900 Ft/fõ
G. AL AHRAM 4*+  / OASIS 4*+  - félpanzió
5*-OS HAJÓ - teljes ellátás
2 á
199 700 Ft/fõ
32 400 Ft
3 á
197 700 Ft/fõ
SHERATON ROYAL GARDEN 5*/ ZOSER 5*
- félpanzió
5*-OS HAJÓ - teljes ellátás
2 á
207 700 Ft/fõ
36 600 Ft
3 á
204 700 Ft/fõ
3* - 5*+: A szálláshelyek besorolása a helyi viszonyoknak felel meg, ez eltérhet a nemzetközileg megszokottól, esetenként egy kategóriányi különbség lehet a hazai – európai szállodáktól.
Hotel szálláshely jellege: rendszerint elõszoba, fürdõszoba, mosdó – WC, hálószoba erkéllyel vagy erkélyajtóval, gardrób, v. gardróbszekrény, esetenként nappali szoba, ….
Szobák felszereltsége: többnyire mini-bár, TV – kábel/mûhold, francia-, vagy önálló ágy, ágynemû – huzattal, extra-takaró, olvasólámpa, íróasztal vagy toalettasztal, asztali lámpa, székek, fotelek, bõrönd-, táskatartó, állólámpa, polcos – akasztós ruhás-szekrény, fürdõkád és/vagy zuhanyozó, mosdókagyló, angol WC, bidé, fürdõ-kilépõ, hajszárító, tükör, tisztító eszközök, varrókészlet, toalett szett, fürdõlepedõ, törölközõ, kéztörlõ, papucs, fürdõköpeny, …

Gyermekkedvezmény:
0-2 éves korig csak egy igen kedvezõ csecsemõ árat kell csak fizetni: 18.000 Ft
2-12 éves korig: 30% (1 gyermek 2 felnõttel egy szobában!)
A részvételi díj tartalmazza:
repülõjegy , egyiptomi transzferek , szállás , félpanziós ellátás , programokban szereplõ szolgáltatások (idegenvezetõ, belépõk) … díját
A részvételi díj nem tartalmazza:
költség, illeték: repülõtéri illeték - 29.800 Ft (reptéri, biztonsági illeték, üzemanyag - kerozin - pótdíj)***  ; vízum-díj: 9.900 Ft  – telepített, csoportos vízum, amit az utasok a kairói repülõtéren kapnak meg képviselõnktõl  ; szerviz-díj: 3 €/fõ/nap (Euróban fizetendõ a helyszínen, egyiptomi képviselõnknek)  ; BBP: (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás) 340 Ft/nap – megkötése ajánlott!  ; sztornó biztosítás: a részvételi díj 1%-a – megkötése utasaink érdekében kötelezõ!  ; külön igényelhetõ teljes panziós, vagy all inclusive ellátás  ; egy ágyas felár  ; fakultatív programok

** Áraink 1.- USD = 230 Ft valuta eladási árfolyamig változatlanok.
*** A légitársaság módosíthatja a repülõtéri költségek, illetékek díját – a valutaárfolyam változásának függvényében.
**** Az utazási iroda a programok sorrendjének változtatási jogát fenntartja.
 
 

Választható - javasolt fakultatív programok
Kairó:
Egyiptomi Múzeum: 25 EURO Ebben a múzeumban van a legátfogóbb ó-egyiptomi gyûjtemény. 5000 év történelmét lehet végig kísérni. Az egyik leghíresebb kiállítási tárgya Tut-enk-Amon világhírû arany kincsei.
Hang és fényjáték a piramisoknál: 35 EURO  Az utasok Egyiptom, a piramisok és a Szfinx történetét ismerhetik meg egy többnyelvû éjszakai zenés mûsor (színes fényeffektusok, lézershow) keretében a gizai piramisok lábánál. A program hossza kb. 1 óra.
Esti mûsoros sétahajózás a Níluson: 40 EURO  A Nílus - sétány mentén, a kivilágított Kairón keresztül halad a hajó, melynek fedélzetén látványos folklórmûsor és ízletes vacsora várja az utasokat. A program hossza 2 óra.
Memphis – Szakkara félnapos kirándulás: 45 EURO  A félnapos kirándulás során elõször a Kairótól mindössze 22 km-re levõ Memphist nézik meg az utasok. A város az egyesített Egyiptom elsõ fõvárosa volt. Itt látható az Alabástrom Szfinx és II. Ramses fekvõ szobra. A második állomás Szakkara, ahol Dzsószer fáraó lépcsõs piramisában gyönyörködhetnek az utasok. Ez a piramis Egyiptom legelsõ piramisa, melyet i.e. 2816-ban építettek. A visszaúton egy szõnyegkészítõ mûhelyt néznek meg az utasok.
Egész napos kirándulás Alexandriában: 70 EURO  A Földközi tenger partján fekszik Egyiptom második legnagyobb városa, Alexandria. Az egész napos kirándulás során a város nevezetességeivel ismerkedhetnek meg az utasok: Muntazah palota, Qaitbai erõd, római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái.
Fáraó falu: 40 EURO  Kairótól délre, a Jakob - szigeten található ez a mini város, mely a fáraók korába vezeti vissza az odalátogatót. Kb. 100 színész mutatja be az ókori Egyiptom mezõgazdaságát, kézmûiparát és a parfümkészítést. A kirándulás során megtekintésre kerül Tutankhamon sírja.
Kopt negyed és Mohamed Ali Mecset: 30 EURO  Fél napos kirándulás, melynek keretében lehetõség van a Mohamed Ali Mecset megtekintésére belülrõl és 2 kopt keresztény templom megnézésére.
Egyiptomi Múzeum: 25 EURO Ebben a múzeumban van a legátfogóbb ó-egyiptomi gyûjtemény. 5000 év történelmét lehet végig kísérni. Az egyik leghíresebb kiállítási tárgya Tut-enk-Amon világhírû arany kincsei.
Hang és fényjáték a piramisoknál: 35 EURO  Az utasok Egyiptom, a piramisok és a Szfinx történetét ismerhetik meg egy többnyelvû éjszakai zenés mûsor (színes fényeffektusok, lézershow) keretében a gizai piramisok lábánál. A program hossza kb. 1 óra.
Esti mûsoros sétahajózás a Níluson: 40 EURO  A Nílus - sétány mentén, a kivilágított Kairón keresztül halad a hajó, melynek fedélzetén látványos folklórmûsor és ízletes vacsora várja az utasokat. A program hossza 2 óra.
Memphis – Szakkara félnapos kirándulás: 45 EURO  A félnapos kirándulás során elõször a Kairótól mindössze 22 km-re levõ Memphist nézik meg az utasok. A város az egyesített Egyiptom elsõ fõvárosa volt. Itt látható az Alabástrom Szfinx és II. Ramses fekvõ szobra. A második állomás Szakkara, ahol Dzsószer fáraó lépcsõs piramisában gyönyörködhetnek az utasok. Ez a piramis Egyiptom legelsõ piramisa, melyet i.e. 2816-ban építettek. A visszaúton egy szõnyegkészítõ mûhelyt néznek meg az utasok.
Egész napos kirándulás Alexandriában: 70 EURO A Földközi tenger partján fekszik Egyiptom második legnagyobb városa, Alexandria. Az egész napos kirándulás során a város nevezetességeivel ismerkedhetnek meg az utasok: Muntazah palota, Qaitbai erõd, római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái.
Fáraó falu: 40 EURO  Kairótól délre, a Jakob - szigeten található ez a mini város, mely a fáraók korába vezeti vissza az odalátogatót. Kb. 100 színész mutatja be az ókori Egyiptom mezõgazdaságát, kézmûiparát és a parfümkészítést. A kirándulás során megtekintésre kerül Tutankhamon sírja.
Kopt negyed és Mohamed Ali Mecset: 30 EURO  Fél napos kirándulás, melynek keretében lehetõség van a Mohamed Ali Mecset megtekintésére belülrõl és 2 kopt keresztény templom megnézésére.
 
LUXOR
Hang és fényjáték: 35 EURO Látványos lézershow a Karnaki templomban, mely a templomépítés történetét mutatja be.
Egész napos városnézés Luxorban: 80 EURO A kirándulás során megismerhetik Egyiptom kulturális látnivalókban egyik leggazdagabb városát. A nyugati és a keleti part nevezetességeit ismerhetik meg az utasok: Memnon kolosszus, királyok völgye, Hatsepszut királynõ terasztemploma, karnaki és luxori templomok. A túra kora hajnalban indul, az utazás kb. 4 órát vesz igénybe + ebéd.
 
ASSZUÁN
Philea Templom: 35 EURO A Philea Templom homokkõbõl épült, és a gát építése folyamán, 1973-1981 között átköltöztették Philea-szigetrõl a magasabban fekvõ Agilika-szigetre. A ptolemaiak korából származó templomot i.e. 250-ben kezdték el építeni és i.sz. 111-ben fejezték be.
ABU SZIMBEL
Repülõvel: 145 EURO Busszal: 80 EURO   Egyiptom legismertebb fáraója, II. Ramszesz uralkodása alatt épült az abu szimbeli sziklatemplom, amely a Nílus partján, Asszuántól kb. 280 km-re, délre található. Az Asszuáni-gát építésekor az UNESCO támogatásával szállították át jelenlegi helyére
 
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems