Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Októberfest – Müncheni sörfesztivál, 3 nap/2 éj, autóbusszal, 34.900 Ft/fõ.  K-028-ct Októberfest – Müncheni sörfesztivál, 3 nap/2 éj, autóbusszal, 34.900 Ft/fõ. K-028-ct
2008-02-07 17:33:23

Körutazás – Októberfest - Müncheni sörfesztivál

Körutazás – Ausztria - Müncheni sörfesztivál - Oktoberfest

 

OKTOBERFEST – MÜNCHENI SÖRFESZTIVÁL
Ausztria - Bajor sörök és hagyományok fesztiváli köntösben. Ez az Oktoberfest.
3 nap/2 éj

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: **/*** panzióban, 2-3 ágyas összkomfortos szobákban
Ellátás: reggeli, illetve fakultatív félpanzió az elsõ estére
Szolgáltatások: 2 x szállás, 2 x reggeli, program szerinti városnézések és kirándulások idegenvezetõvel, utazás autóbusszal, útlemondási biztosítás

Indulási idõpontok: 2008.szeptember 26., október 03.

 

Részvételi díj: 34.900 Ft/fõ
Félpanziós felár
: 2.500 Ft/fõ
Egyágyas felár
: 4.900 Ft/fõ
A belépõk kb. ára
: 20 Euro

 
Program:
1.nap: Kalandozás a Bajor-Alpokban

Elutazás Budapestrõl a kora reggeli órákban, Gyõr – Hegyeshalom – Bécs – Linz – Salzburg útvonalon Bajorországba. Elsõként Berchtesgadenbe látogatunk, ahol az egyik leglátványosabb fekvésû kisváros mutatkozik be: bajor motívumokkal festett reneszánsz és gótikus házak, Oroszlános kút, Plébánia templom. A rövid városnézés után fakultatív kirándulási lehetõséget kínálunk helyi busszal és felvonóval (min. 20 fõ esetén) az 1834 m magasan fekvõ híres történelmi helyhez, a Sasfészkekhez, melyet Hitler egykoron az 50. születésnapjára kapott. Egy kellemes séta erejéig megállunk az Alpok egyik legszebb tavánál, a smaragzöld színû Königsee-nél, mely számos tájképfestõt ihletett meg. Utazás a Salzburg környéki szálláshelyre. (2 éj)
 
2.nap: Sörfesztivál Münchenben (kb. 300 km)
 
Reggeli után utazás a bajor világvárosba, Münchenbe, ahol a modern épületeken kívül, számtalan gótikus és barokk templom uralja a városképet. A tartományi fõváros egyedülálló bájával az autóbuszos és gyalogos kombinált városnézés során ismerkedhetnek meg (új városháza a híres harangjátékkal, régi városháza, Freuenkirche, Mária-oszlop, Károly-kapu). Szabadprogram keretében részvétel az Oktoberfest eseményein. A sör legnagyobb európai ünnepén a müncheni sörgyárak által felállított kisebb-nagyobb sörsátrakban bárki kipróbálhatja a 600 éves hagyománnyal rendelkezõ, helyi fõzésû söröket. A sörsátrakon kívül még számos szórakozási lehetõség várja a látogatókat: például óriáskerék, ember nagyságú bábszínház vagy zsákbamacska. A sörünnep egyik fénypontja a népviseleti
felvonulás, de fontos eseménynek számít a hordólékelés és az Oktoberfest védõnõjének (Bavariának) a szobra elõtt leadott díszlövés. A nagy sátrakban esténként bohócok valamint farsangi- és népviseleti ruhákba öltözött fellépõk szórakoztatják a vendégeket. Sramlizene és hatalmas mulatság keretében osztozhatnak a szerteáradó jókedvben és a hamisítatlan bajor életérzésben.
Visszatérés a Salzburg melletti szálláshelyre a késõ esti órákban.
 
3.nap: Ismerkedés Salzburggal, a világ színpadával
 
Délelõtt a világhírû kulturális metropoliszba, Salzburgba látogat a csoport, amely évente több mint 4000 kulturális programnak ad otthont. A fakultatív városnézõ séta keretében a márványszobrokkal díszített Mirabell-kert és Mirabell-kastély (kívülrõl), a dómtér, a Szt. Péter katakombák és Hohensalzburg fellegvára (siklóval) kerül bemutatásra. Szabadidejükben egyénileg is felfedezhetik a város szépségeit vagy kipróbálhatnak egy osztrák kávékülönlegességet. Hazaérkezés Budapestre a Salzburg – Linz – Bécs – Hegyeshalom útvonalon a késõ esti órákban.

 

Vidéki csatlakozási lehetõség minden idõpontban
:

Szekszárd – Pécs – Kaposvár – Siófok – Székesfehérvár  (kivéve: 09.26.)

Nyíregyháza – Debrecen – Miskolc – Eger – Gyöngyös

Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét

A budapesti indulást követõ felszállási lehetõségek
:
Tatabánya – Gyõr – Mosonmagyaróvár
 
 
OKTÓBERFEST

A Bajorország fõvárosában, Münchenben tartott Oktoberfest nemcsak a bõséges sörkínálatról híres: az odalátogatók élvezhetik a tiszteletükre levágott állatok húsát, illetve – emésztésüket segítendõ – a változatos programkínálatot. Óriási tömeg gyûlik össze, köztük sok hagyományos bajor öltözéket viselõ ember, hogy a színes sörsátrakban étellel, itallal megtömjék, és kidalolják magukat. Az Oktoberfest helyszíne önálló városnak is beillene. Ez az egyszerû recept olyannyira bevált, hogy az Oktoberfest a Föld legnépszerûbb ünnepévé nõtte ki magát. Körülbelül hatmillió ember feledkezik bele az ünnep kínálta örömökbe. A millenniumi Oktoberfesten például 6,2 millió liter sör, 750 000 csirke, 300 000 virsli, 81 000 sertésköröm és 73 ökör – mind jó kövér – csúszott le az ünneplõk torkán.

 

Az Oktoberfestnek szûk értelemben véve eredetileg egyáltalán nem a sör és a lakomázás állt a középpontjában: valaha egy hercegi pár házassági évfordulóját ünnepelte vele egy tartomány, amely ma már a Német Köztársaság részét képezi. 1810. október 12. és 17. között ülték meg elõször, I. Lajos bajor herceg és Therese von Sachsen-Hildburghausen esküvõje alkalmából. A királyi pár emlékezetessé akarta tenni a menyegzõt, ezért utolsó napjára lóversenyt rendeztek, és frissítõkkel vendégeltek meg München akkori 40 683 lakosa közül 30 000-ret. Lajos alattvalói a kedves gesztust az elsõ évfordulón egy hasonló – haszonállat-bemutatóval kiegészített – rendezvénnyel viszonozták. Alattvalói hûségük jeleként a rákövetkezõ években is megismételték az ünnepet, és azután sem tettek le róla, hogy I. Lajos egy táncosnõvel folytatott botrányos viszonya miatt lemondott a trónról. Az Oktoberfest az affért követõen is élvezte Lajos utódainak kegyeit, hiszen az évek során a rendezvény elszakadt a balul elsült házasság ünneplésétõl, és a bajor kultúra jelképévé vált.

 

A bajor vonatkozások ellenére az Oktoberfest külföldön is népszerûnek, sõt utánzásra méltónak találtatott – persze nem a Wurst, a sramli vagy a Lederhosen, hanem elsõsorban a résztvevõk által nagy mennyiségben fogyasztott folyékony kenyér révén. Amerikai, japán, sõt francia nyelvû kanadai városok is rendeznek külön bejáratú Oktoberfesteket, amelyek közül némelyik már szintén elérte a századik évfordulóját. Az epigon rendezvények mindegyike abból a feltételezésbõl eredt, hogy az Oktoberfest kifejezetten a sör ünnepe, és minden más eleme csak a Bajorország lelkét jelentõ ital fogyasztását hivatott még szórakoztatóbbá tenni. Az eredeti ünnep persze sokkal összetettebb, mint azt a jelmezes-koccintgatós Oktoberfest-utánérzetek sugallják, de a poharazgatás valóban fontos részét képezi.


Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems