Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Klasszikus minikörút Ausztriában – 5 nap/4 éj, autóbusszal 49.900 Ft/fõ.  K-017-ct Klasszikus minikörút Ausztriában – 5 nap/4 éj, autóbusszal 49.900 Ft/fõ. K-017-ct
2008-02-07 18:20:27

Körutazás – Klasszikus minikörút Ausztriában

Körutazás –Ausztria - Salzkammerguti tóvidék, Salzburg, Bajorország, Grosglockner hágó...

KLASSZIKUS MINIKÖRÚT AUSZTRIÁBAN

Bajorsági és szlovéniai kirándulással

5 nap/ 4 éj

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: **/*** panzióban, 2-3 ágyas összkomfortos szobákban
Ellátás: reggeli, ill. félpanzió
Szolgáltatások: 4 x szállás, 4 x reggeli, program szerinti városnézések és kirándulások idegenvezetõvel, utazás autóbusszal, útlemondási biztosítás

Indulási idõpontok: 2008. június 19., július 23., augusztus 12., szeptember 03., 21.

 

Részvételi díj: 49 900 Ft/fõ
Egyágyas felár
: 13 500 Ft/fõ
Félpanziós felár: 11 900 Ft/fõ
A belépõk kb. ára: 70 Euro

 
 
Program:

1.nap: „Kék Duna keringõ”: Krems – Wachau – Melk – Linz (kb. 560 km)

Elutazás Budapestrõl a reggeli órákban a Hegyeshalom – Bécs – Linz– Salzburg útvonalon a Salzkammerguti tóvidékre. Útközben egy rövid séta során megismerkednek a Duna jobb partján fekvõ Krems elbûvölõ óvárosával, melynek varázsát történelmi épületei és középkori utcái adják. Innét a 2000 óta UNESCO világörökségi védelmet élvezõ wachaui kultúrtáj mentén, az ausztriai barokk építészet egyik legszebb emlékéhez, a déli parton kiemelkedõ csodálatos Melki Apátsághoz utaznak. Európa egyik leghíresebb bencés kolostorát, gazdagon díszített könyvtárát és annak kertjét mutatjuk be utasainknak. A következõ Duna-parti állomás Linz romantikus légkörû óvárosa, ahol a fõtérrõl induló „City Express” minivasúttal rendhagyó városnézésére invitáljuk Önöket. Szállás Salzburg környékén. (2 éj)

 

2.nap: Történelmi kalandozás Bajorországban (kb. 80 km)

Reggeli után Berchtesgadenbe, a látványos fekvésû kisvárosba látogat a csoport, ahol a házak bajor motívumokkal festett homlokzatai talán egész Bajorországban párjukat ritkítják. A városnézést (polgárházak, oroszlános-kút, Plébánia-templom) követõen fakultatív kirándulás busszal és felvonóval (min. 20 fõ esetén) a Kehlstein hegygerincén épült, híres-hírhedt történelmi helyre, Hitler egykori Sasfészkéhez. Egy kellemes séta és fotószünet erejéig rövid szünetet tartunk az Alpok egyik legszebb tavánál, a Königsee-nél, mielõtt csoportunk visszatér Ausztriába. Koradélután a barokk korai idõszakából származó Hellbrunni kastélyt látogatják meg, amelynek gyönyörû parkja és a látogatókat váratlanul megtréfáló világhírû vízi játékok kellemes szórakozást ígérnek. A nap záró programja a kiemelkedõ kulturális hagyományokkal rendelkezõ, a világ színpadának is nevezett Salzburg városa. A Világörökség kitüntetõ címét birtokló óvárossal ezúttal a Julie Andrews fõszereplésével készült filmklasszikus, a „Muzsika hangja” eredeti forgatási helyszínein keresztül ismerkednek meg: Mirabell-kert és Mirabell-kastély (kívülrõl), Dómtér, Hohensalzburg fellegvára (siklóval). Szabadidõ keretében lehetõség adódik a híres Mozart-város bájainak egyéni felfedezésére is.

 

3.nap: Salzburgerland gyöngyszemei (kb. 390 km) 

Reggeli után utazás az Alpok impozáns hegycsúcsai között, Európa egyik legszebb és leghíresebb hegyi útján, az 1935-ben átadott és máig mûremeknek számító, hajtûkanyarokban gazdag Großglockner alpesi panorámaúton. Útközben a két legmagasabb csúcsnál tartunk pihenõt: Edelweißspitze (2577 m) és Ferenc József magaslat (2369 m), ahonnan Ausztria leghosszabb jégfolyamára, a Pasterze-gleccsere nyílik kilátás. (Rossz idõjárási viszonyok esetén a programot Werfen várával helyettesítjük). A „salzburgi dolomit úton” keresztül érkeznek a Salzkammergut szívében fekvõ világhírû császári üdülõhelyre, Bad Ischlbe, ahol máig érezhetõ a Monarchia szelleme. Városnézõ séta keretében mutatjuk be a legfontosabb látnivalókat: felkeresik a nyári rezidenciaként szolgáló Kaiservillát, melyet Ferenc József és Sissi kapott egykoron nászajándékba Zsófi a hercegnõtõl, a Kaiserparkot és a Lehár Villát (kívülrõl). Az út egy újabb világszínvonalú látványossággal folytatódik: a meredek hegyoldalban egymásra épült házak sorából álló, festõi Hallstatt kisvárosával, amely az UNESCO Világörökség része. A 4500 éves múltra visszatekintõ Hallstatt legfontosabb látnivalói a világ legrégebbi sóbányája és a 12. századi Csontkápolna, amely 1200 egykori lakos koponyáját és csontjait õrzi. Esti érkezés a stájerországi szálláshelyre, amelynek egy 1500 m magasan található, hamisítatlan alpesi település – Lachtal – ad otthont. (2 éj). A hosszú nap után stájer vacsorára invitáljuk Önöket, helyi sörkóstolóval (a félpanzió keretén belül).

 

4.nap: Az Osztrák Riviéra és „Európa zöld kincsestára” (kb. 160 km)


Reggeli után az Osztrák Riviérának is nevezett, enyhe klímájú Wörthi-tónál tesznek kirándulásokat. Elsõként a tó és Karintia jelképévé vált, a festõi félsziget végében elhelyezkedõ, Maria Wörth plébániatemplomot tekinthetik meg, majd következik a rózsák városa, Klagenfurt, melynek rejtélyes múltjára a fõterén felállított sárkányszobor, a Lindwurm emlékeztet. Rengeteg érdekességet kínál Karintia elsõszámú szabadtéri múzeuma, a Minimundus, amely a világ és Ausztria több mint 100 híres épületének kicsinyített mását tárja az Önök szeme elé, 1:25 méretarányban. A világ legszebb építményei után a szomszédos Szlovénia egyik gyöngyszeméhez, az Alpok legvadregényesebb tavához, a Bled-i tóhoz kirándulunk. A közkedvelt turistalátványosság számos lehetõséget kínál: megismerkedhetnek a Windischgrätz hercegek által emelt, csaknem 100 méteres függõleges sziklafal tetején épült vár legendájával, áthajókázhatnak pletnával a tavon, a szigeten lévõ Csodatevõ Madonna kegytemplomhoz és elkölthetnek egy kellemes vacsorát egy helyi étteremben.
 

5.nap: Búcsú Ausztriától: Graz városa bemutatkozik (kb. 480 km)


Az utolsó napon lehetõségük van megcsodálni és felfedezni a Lachtalt körülvevõ érintetlen természet szépségét. Hazaútban a hegyek gyomrába csalogat a Graztól 25 km-re fekvõ Semriach-i Lurgrotte, amely Ausztria legszebb és cseppköveiben leggazdagabb látványbarlangja. Az 5 km hosszú barlangrendszerben barlangi vezetõ avatja be a csoportot a bizarr cseppkõképzõdmények és földalatti szurdokok titokzatos világába. A 40 m magas barlangdómban zene és fényjátékok teszik még emlékezetesebbé a cseppkõbarlang által nyújtott élményt. A körút záró programjaként a Mura partján épült, középkori magvát megõrzõ, Graz óvárosát mutatjuk be, amely 1999 óta világörökségi védelmet élvez. A stájer fõváros kettõs arculatú: egyszerre áraszt mediterrán és modern hangulatot. A kellemes városnézõ séta során felfedezhetik a középkor óta megjelent valamennyi jelentõs stílusirányzat elemeit (Schlossberg a híres óratoronnyal, Landhaus és Fegyvertár, fõtér, hercegi udvar). Szabadidejükben megkóstolhatnak egy osztrák kávé- vagy süteménykülönlegességet. Hazautazás rövid pihenõkkel a Rábafüzes – Veszprém – Székesfehérvár útvonalon. Érkezés az esti órákban.

Figyelem! Oda- és visszautazáskor a határátkelõhely nem azonos!

Kérjük, ezt vegyék figyelembe a hazaérkezés tervezésekor.


 

Vidéki csatlakozási lehetõség minden idõpontban:

Szekszárd – Pécs – Kaposvár – Siófok – Székesfehérvár
(kivéve: 08.12.)
Nyíregyháza – Debrecen – Miskolc – Eger – Gyöngyös
Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét

AJÁNLATKÉRÕ, MEGRENDELÕ

 
AUSZTRIA
 

Pezsgõ élet, szórakozás és vidámság. Ausztria Európa szívében fekszik, ahol még ma is sok az ismeretlen hegyi tó és az elszigetelt falu. Ausztria egy valóságos turistaparadicsom. Az alpesi ország lenyûgözõ tájai és vendégszeretete világhírû. Hegyi világ, téli sportolási lehetõségek és Bécs szépsége. Mindezek több millió turistát vonzanak évente.

 
Ausztria – Tartományok

Ausztriában, a fõvárost is beleértve, kilenc tartomány várja vendégeit: Burgenland, Karintia, Alsó-Ausztria, Felsõ-Ausztria, Salzburg, Stájerország, Tirol, Vorarlberg, Bécs. A földrajzi elhelyezkedés, a történelem és a hagyományok minden tartománynak sajátos arculatot kölcsönöznek. Ismerje meg utazása során ezt a sokszínû országot, ahol a hegyek és tavak, a kerékpáros és túraútvonalak számtalan lehetõséget kínálnak, ahol gazdag kulturális és mûvészeti kincsek, bájos városok és mindehhez egyedülálló táj, érintetlen természet, finom ételek és barátságos vendéglátók várják!

 
 
SalzburgerLand

A  turistaparadicsom. Egyszerre kínál mennyei kikapcsolódást és mûvészi élvezeteket. Salzburgnak közkedvelt elnevezése - a Mozart-város mellett - a „világ színpada“. Rászolgált erre az elnevezésre is, hiszen a Salzburgi Ünnepi Játékok idején világhírû mûvészek lépnek fel. A festõi óváros a világörökség része, templomok, várak, kastélyok és paloták határozzák meg a jellegzetes városképet…


Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems