Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Egyiptom –Körutazás –Nílusi hajóút - Kairó, Asszuán, Luxor –8 nap/7 éj, repülõvel, ellátással 157.900 Ft/fõ-tõl. Hosszabbítási lehetõség Hurghadán, vagy Sharm El Seikh-en! K-005-qt Egyiptom –Körutazás –Nílusi hajóút - Kairó, Asszuán, Luxor –8 nap/7 éj, repülõvel, ellátással 157.900 Ft/fõ-tõl. Hosszabbítási lehetõség Hurghadán, vagy Sharm El Seikh-en! K-005-qt
2008-01-04 20:03:57

Körutazás –Egyiptom –Nílusi hajóút

KörutazásEgyiptom –Nílusi hajóút- Kairó, Asszuán, Luxor...

Egyiptom: Kairó - Nílus - nílusi hajóút - ISIS Deluxe II.

kairói városnézés és nílusi üdülés
Kairó 3+1 éj + Nílus 3 éj

Indulás: minden kedden
Idõtartam: 8 nap / 7 éjszaka


Utazás: repülõvel, az EGYPTAIR menetrendszerinti járatával

Budapest – Kairó (2191 km, kb. 3,5 óra),
Kairó - Asszuán (809 km, kb. 1,5 óra) és
Asszuán és Luxor között 5* luxushajóval (4 nap/3 éj)
Luxor – Kairó (repülõ – 580 km, kb. 1 óra), és
Kairó – Budapest útvonalon, (repülõ – 2191 km, kb. 3,5 óra),
– Asszuán - Abu Szimbel: (repülõ – 300 km, kb. 1 óra),
– Asszuán - Abu Szimbel: (305 km, kb. 4 óra) autóbusszal
Transzferek: légkondicionált autóbuszokkal


Elhelyezés: Kairóban 4 éj 3-4-5*-os hotelben, a kiválasztott szálloda-kategóriában és 3 éj 5*-os luxushajón

Ellátás: félpanziós ellátás a szállodában – igény szerint all inclusive ellátás is lehetséges, teljes panzió a hajón

Szolgáltatás: program szerint magyar nyelvû idegenvezetés, valamint belépõk
Kikapcsolódás: tengerparti séta, tengeri fürdõzés, hangulatos teázók, vendéglõk, Nílus parton és a szigeten séta, gyógyvízi fürdõzés (japánkertnél), korzózás a luxus Maádi negyedben …
Út garancia: az út indítása létszámfüggõ, – már 4 fõtõl indítjuk!

 

Isis II. - Program:
1. nap, kedd:
Elutazás Kairóba az EGYPTAIR menetrendszerinti járatával. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol a szállás elfoglalása után a vendégeket vacsora várja. Utána szabad program:... séta... vásárlás... teázás...
2. nap, szerda: A svédasztalos reggeli után egész napos városnézés: Gízai piramisok kívülrõl körbejárhatók (az érdeklõdõknek külön díj ellenében lehetõségük van bemenni a piramisok belsejébe); Völgytemplomés Szfinx; Papirusz Múzeum, ahol az utasok megismerkedhetnek az õsi papiruszkészítés mesterségével; Parfüm Palota számos illatanyag bemutatása, kipróbálása, megvásárlása; séta és vásárlási lehetõség, ez a Khan El Khalili bazár; valamint a rendkívül gazdag Egyiptomi Múzeum, a világ egyik leggazdagabb egyiptomi gyûjteménye. Vacsora a szállodában.
3. nap, csütörtök: Reggeli után fakultatív program, illetve Kairó környéki, kairói szabad program. Este a szállodában vacsora, majd szabad idõtöltés, pihenés...
4. nap, péntek: Korán reggel utazás Asszuánba (reggeli csomagban) Egész napos kirándulás: Asszuáni gát, Gránitbánya és Befejezetlen obeliszk. Fakultatív program: Philae templom megtekintése. Ebéd a hajón. Délután sétahajózás a Níluson felukkával, séta a Botanikus kertben. Vacsora a hajón.
5. nap, szombat: (Lehetõség van Abu Szimbelbe utazni fakultatív program keretében, repülõvel vagy busszal). Indulás Kom Ombo-ba: Szobek templomához, majd továbbhajózás Edfuba. Reggeli és vacsora a hajón, este tánc.
6. nap, vasárnap: reggeli után Hórusz templomának megnézése Edfuban - a templomban talált felirat szerint 180 évig, 3 hónapig és 14 napig épült -, majd hajózás Luxorba, este keleti hastánc bemutató és búcsúparti.
7. nap, hétfõ: reggeli után a szállás elhagyása és egész napos városnézés. Délelõtt Királyok völgye- 62, hihetetlen színekben pompázó királysírt tártak fel itt a szakemberek, Hatszepszut királynõ temploma-  Hatsepszut királynõ építésze, Szennmut emelte úrnõje halotti templomát,  Memnon kolosszusok - ezek az ülõ alakok 17,9 méter magasak és 700 tonna súlyúak.     Délután Karnaki - kb. 5400 négyzetméter alapterületen 134 homokkõbõl faragott oszlop áll, 16 sorban, egymás mellett - és Luxori templomok - az elsõ oszlopok elõtt álló eredetileg hat Ramszesz szoborból mára három maradt meg. Este utazás repülõvel Kairóba. Vacsora a szállodában.
8. nap, kedd: Reggeli elõtt csomagolás, szabad idõtöltés, reggeli után transzfer a repülõtérre, majd hazautazás Budapestre. ****

 
HOSSZABBÍTÁSI LEHETÕSÉG HURGHADÁN:
 -
Hórusz program (+4 éj), vagy
 - Ramszesz program (+7 éj)
HOSSZABBÍTÁSI LEHETÕSÉG SHARM EL SEIKH-EN: - Ozirisz program


Részvételi díj:  (kivéve az ünnepi idõszak!)

Szállodák

Elh.

Részvételi díj

1 á felár

Kairó: ST. GEORGE 3*+ - félpanzió
Nílus: 5*-OS HAJÓ  - teljes ellátás

2 á

160 900 Ft/fõ

22 600 Ft

3 á

157 900 Ft/fõ

Kairó: G. AL AHRAM 4*+ / OASIS 4*+  
- félpanzió
Nílus: 5*-OS HAJÓ  - teljes ellátás

2 á

199 700 Ft/fõ

32 100 Ft

3 á

196 700 Ft/fõ

Kairó: SHERATON ROYAL GARDEN 5*/
ZOSER 5*
  - félpanzió
Nílus: 5*-OS HAJÓ  - teljes ellátás

2 á

209 700 Ft/fõ

37 500 Ft

3 á

206 700 Ft/fõ

3* - 5*+: A szálláshelyek besorolása a helyi viszonyoknak felel meg, ez eltérhet a nemzetközileg megszokottól, esetenként egy kategóriányi különbség lehet a hazai – európai szállodáktól.

Hotel szálláshely jellege: rendszerint elõszoba, fürdõszoba, mosdó – WC, hálószoba erkéllyel vagy erkélyajtóval, gardrób, v. gardróbszekrény, esetenként nappali szoba, ….
Szobák felszereltsége: többnyire mini-bár, TV – kábel/mûhold, francia-, vagy önálló ágy, ágynemû – huzattal, extra-takaró, olvasólámpa, íróasztal vagy toalettasztal, asztali lámpa, székek, fotelek, bõrönd-, táskatartó, állólámpa, polcos – akasztós ruhás-szekrény, fürdõkád, és/vagy zuhanyozó, mosdókagyló, angol WC, bidé, fürdõ-kilépõ, hajszárító, tükör, tisztító eszközök, varrókészlet, toalett szett, fürdõlepedõ, törölközõ, kéztörlõ, papucs, fürdõköpeny, …

Gyermekkedvezmény:

0-2 éves korig csak egy igen kedvezõ csecsemõ árat kell csak fizetni: 18.000 Ft
2-12 éves korig: 30% (1 gyermek 2 felnõttel egy szobában!)

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülõjegy
 • egyiptomi transzferek
 • szállás
 • félpanziós ellátás
 • programokban szereplõ szolgáltatások (idegenvezetõ, belépõk) … díját

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • költség, illeték: repülõtéri illeték - 29.800 Ft (reptéri, biztonsági illeték, üzemanyag - kerozin - pótdíj)***
 • vízum-díj: 9.900 Ft  – telepített, csoportos vízum, amit az utasok a kairói repülõtéren kapnak meg képviselõnktõl – lerövidítve ezzel az országba történõ belépés várakozással töltött idejét
 • szerviz-díj: 3 €/fõ/nap (Euróban fizetendõ a helyszínen, egyiptomi képviselõnknek)
 • BBP: (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás) 340 Ft/nap – megkötése ajánlott!
 • sztornó biztosítás: a részvételi díj 1%-a – megkötése utasaink érdekében kötelezõ!
 • külön igényelhetõ teljes panziós, vagy all inclusive ellátás
 • egy ágyas felár
 • fakultatív programok
 • all inclusive ellátás


** Áraink 1.- USD = 230 Ft valuta eladási árfolyamig változatlanok.
*** A légitársaság módosíthatja a repülõtéri költségek, illetékek díját – a valutaárfolyam változásának függvényében.
**** Az utazási iroda a programok sorrendjének változtatási jogát fenntartja.

 

 

AJÁNLATKÉRÕ, MEGRENDELÕ

 

Választható - javasolt fakultatív programok

Kairó:

Egyiptomi Múzeum: 25 EURO  Ebben a múzeumban van a legátfogóbb ó-egyiptomi gyûjtemény. 5000 év történelmét lehet végig kísérni. Az egyik leghíresebb kiállítási tárgya Tut-enk-Amon világhírû arany kincsei.

Hang és fényjáték a piramisoknál: 35 EURO  Az utasok Egyiptom, a piramisok és a Szfinx történetét ismerhetik meg egy többnyelvû éjszakai zenés mûsor (színes fényeffektusok, lézershow) keretében a gizai piramisok lábánál. A program hossza kb. 1 óra.

Esti mûsoros sétahajózás a Níluson: 40 EURO  A Nílus - sétány mentén, a kivilágított Kairón keresztül halad a hajó, melynek fedélzetén látványos folklórmûsor és ízletes vacsora várja az utasokat. A program hossza 2 óra.

Memphis – Szakkara félnapos kirándulás: 45 EURO  A félnapos kirándulás során elõször a Kairótól mindössze 22 km-re levõ Memphist nézik meg az utasok. A város az egyesített Egyiptom elsõ fõvárosa volt. Itt látható az Alabástrom Szfinx és II. Ramses fekvõ szobra. A második állomás Szakkara, ahol Dzsószer fáraó lépcsõs piramisában gyönyörködhetnek az utasok. Ez a piramis Egyiptom legelsõ piramisa, melyet i.e. 2816-ban építettek. A visszaúton egy szõnyegkészítõ mûhelyt néznek meg az utasok.

Egész napos kirándulás Alexandriában: 70 EURO  A Földközi tenger partján fekszik Egyiptom második legnagyobb városa, Alexandria. Az egész napos kirándulás során a város nevezetességeivel ismerkedhetnek meg az utasok: Muntazah palota, Qaitbai erõd, római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái.

Fáraó falu: 40 EURO  Kairótól délre, a Jakob - szigeten található ez a mini város, mely a fáraók korába vezeti vissza az odalátogatót. Kb. 100 színész mutatja be az ókori Egyiptom mezõgazdaságát, kézmûiparát és a parfümkészítést. A kirándulás során megtekintésre kerül Tutankhamon sírja.

Kopt negyed és Mohamed Ali Mecset: 30 EURO  Fél napos kirándulás, melynek keretében lehetõség van a Mohamed Ali Mecset megtekintésére belülrõl és 2 kopt keresztény templom megnézésére.

Egyiptomi Múzeum: 25 EURO  Ebben a múzeumban van a legátfogóbb ó-egyiptomi gyûjtemény. 5000 év történelmét lehet végig kísérni. Az egyik leghíresebb kiállítási tárgya Tut-enk-Amon világhírû arany kincsei.

Hang és fényjáték a piramisoknál: 35 EURO  Az utasok Egyiptom, a piramisok és a Szfinx történetét ismerhetik meg egy többnyelvû éjszakai zenés mûsor (színes fényeffektusok, lézershow) keretében a gizai piramisok lábánál. A program hossza kb. 1 óra.

Esti mûsoros sétahajózás a Níluson: 40 EURO  A Nílus - sétány mentén, a kivilágított Kairón keresztül halad a hajó, melynek fedélzetén látványos folklórmûsor és ízletes vacsora várja az utasokat. A program hossza 2 óra.

Memphis – Szakkara félnapos kirándulás: 45 EURO  A félnapos kirándulás során elõször a Kairótól mindössze 22 km-re levõ Memphist nézik meg az utasok. A város az egyesített Egyiptom elsõ fõvárosa volt. Itt látható az Alabástrom Szfinx és II. Ramses fekvõ szobra. A második állomás Szakkara, ahol Dzsószer fáraó lépcsõs piramisában gyönyörködhetnek az utasok. Ez a piramis Egyiptom legelsõ piramisa, melyet i.e. 2816-ban építettek. A visszaúton egy szõnyegkészítõ mûhelyt néznek meg az utasok.

Egész napos kirándulás Alexandriában: 70 EURO A Földközi tenger partján fekszik Egyiptom második legnagyobb városa, Alexandria. Az egész napos kirándulás során a város nevezetességeivel ismerkedhetnek meg az utasok: Muntazah palota, Qaitbai erõd, római színház, Pompeius oszlopai, Khom El Shukafa katakombái.

Fáraó falu: 40 EURO  Kairótól délre, a Jakob - szigeten található ez a mini város, mely a fáraók korába vezeti vissza az odalátogatót. Kb. 100 színész mutatja be az ókori Egyiptom mezõgazdaságát, kézmûiparát és a parfümkészítést. A kirándulás során megtekintésre kerül Tutankhamon sírja.

Kopt negyed és Mohamed Ali Mecset: 30 EURO  Fél napos kirándulás, melynek keretében lehetõség van a Mohamed Ali Mecset megtekintésére belülrõl és 2 kopt keresztény templom megnézésére.

 

LUXOR

Hang és fényjáték: 35 EURO  Látványos lézershow a Karnaki templomban, mely a templomépítés történetét mutatja be.

Egész napos városnézés Luxorban: 80 EURO  A kirándulás során megismerhetik Egyiptom kulturális látnivalókban egyik leggazdagabb városát. A nyugati és a keleti part nevezetességeit ismerhetik meg az utasok: Memnon kolosszus, királyok völgye, Hatsepszut királynõ terasztemploma, karnaki és luxori templomok. A túra kora hajnalban indul, az utazás kb. 4 órát vesz igénybe + ebéd.

 

ASSZUÁN

Philea Templom: 35 EURO  A Philea Templom homokkõbõl épült, és a gát építése folyamán, 1973-1981 között átköltöztették Philea-szigetrõl a magasabban fekvõ Agilika-szigetre. A ptolemaiak korából származó templomot i.e. 250-ben kezdték el építeni és i.sz. 111-ben fejezték be.

ABU SZIMBEL

Repülõvel: 145 EURO  Busszal: 80 EURO   Egyiptom legismertebb fáraója, II. Ramszesz uralkodása alatt épült az abu szimbeli sziklatemplom, amely a Nílus partján, Asszuántól kb. 280 km-re, délre található. Az Asszuáni-gát építésekor az UNESCO támogatásával szállították át jelenlegi helyére


 

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems