Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Stájer õsz – Kultúra, népszokások, kulináris élvezetek , 3 nap/2 éj, autóbusszal 28.900 Ft/fõ. K-016-ct Stájer õsz – Kultúra, népszokások, kulináris élvezetek , 3 nap/2 éj, autóbusszal 28.900 Ft/fõ. K-016-ct
2008-02-07 23:52:29

Körutazás –Ausztria -Stájer õsz

Körutazás – Ausztria - Graz, Lachtal, Oberwölz, Murau, Piber, Hartberg...

AUSZTRIA - STÁJER ÕSZ

3 nap/2 éj

Kultúra, népszokások és kulináris élvezetek Ausztria zöld szívében 

Salzburg tartomány minden évben megünnepli a "Falusi õszt", a hagyományos népszokások és kézmûvesség köré fonódó több mint 2000 rendezvénnyel .
Túrázhat legelõrõl legelõre, tanúja lehet az állatok hagyományos nyárvégi leterelésének és az õszi hálaadási ünnepségeknek, vagy felfedezheti a salzburgi kerékpárutakat az aranyló õszi napfényben!
A havasi legelõn töltött nyár végén nagy nap a gazdák számára a nyájak hazatérése a völgybe. Ennek örömére pompás koszorúkkal díszítik fel az állatokat, különösképpen a vezérállatot.
Ha a nyár folyamán baj történt (szerencsétlenül járt állat, haláleset a családban), elmarad a díszítés.
Ugyanekkor tartják mindenütt az aratási hálaadó ünnepségeket, melyek többnyire templomi szertartással kapcsolódnak össze.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: ***-os alpesi szállodában
Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió (kontinentális reggeli + menüvacsora)
Szolgáltatások: 2 x szállás, 2 x reggeli, igény szerint félpanzió, program szerinti kirándulások idegenvezetõvel, utazás légkondicionált autóbusszal

Indulási idõpont: 2008.szeptember 26.

 

Részvételi díj: 28.900 Ft/fõ

Egyágyas felár: 8.900 Ft/fõ
Félpanziós felár: 8.900 Ft/fõ
Stájer sörkóstoló: 2.500 Ft/fõ
Borkóstoló: 2.500 Ft/fõ
Belépõk kb. ára: 45 Euro
 

Program:

 
1.nap

Elindulás a kora reggeli órákban Budapest – Rábafüzes – Lachtal útvonalon Stájerország felé. Elsõ állomáshely az õszi színekbe öltözött Graz városa, ahol a csoport egy kellemes sétát tesz Graz óvárosában (Landhaus udvar, városháza, színház/ vár, Dóm, grazi opera) és megtekinti a Grazi Mûvészetek Házát és a város legújabb jelképét, az úszó kagyló alakú Mura-szigetet. Némi szabadidõ után elvisszük Önöket a Stübing bei Graz-nállevõ osztrák Skanzenbe, ahol egy izgalmas történelmi idõutazás során bemutatjuk Önöknek Ausztria történelmi házait, régi mesterségeit, népviseleteit és alpesi gazdaságát a középkortól egészen napjainkig. Estére érkezés Stájerország szívébe, Lachtalba, 3 csillagos szálláshelyünkre. Fakultatív programként stájer sörkóstolóra invitáljuk Önöket.


2. nap: Kis városok – nagy élmények (kb. 240 km)

Reggeli után a csoport részt vesz a helyiek vallásos ünnepén, az Almabtrieben, mellyel az õsz beköszöntét ünneplik. Ilyet még biztosan nem láttak! 200 – 250 feldíszített tehenet hajtanak a hegyrõl – völgybe, ahol sörsátor, zenekar és énekkórus szórakoztatja az érdeklõdõket. Igazi stájer különlegesesség ez, népviseletbe öltözött helyi lakosokkal és tradicionális stájer zenével. Ezután a csoport ellátogat Oberwölzbe, Ausztria legkisebb várfallal körülvett bájos városába. Következõ állomás Murau, ahol rövid városnézés után szabadidõre is lehetõség nyílik. A csoport ezután továbbutazik Piberbe, a világhírû lipicai ménes hazájába, ahol megismerhetik a gyönyörû paripák történetét. A programot egy rövid séta zárja Bärnbachban, ahol megmutatjuk Önöknek Hundertwasser egyik egyedülálló, színes és vidám alkotását, a St. Barbara templomot, melynek 12 kapuja 1-1 nagy vallást és kultúrát szimbolizál. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban, ahol fakultatív programként borkóstolóra invitáljuk Önöket.

 

3. nap: Állati élmények, majd hazaút a keletstájer borúton (kb. 500 km)

Reggeli után a csoport Herberstein kastély Természeti- és Vadasparkja felé veszi asz irányt. A történelmi kert számos virágcsodájával kápráztat el, a vadaspark földrészek szerint csoportosított 130 egzotikus állatfaja földkörüli utazásra invitál, míg a kastély 700 éves történelemrõl mesél. Majd a csoport továbbutazik a sokoldalú Hartberg városába. A kellemes hangulatú belváros sétáló utcája éppúgy elbûvöli az ide látogatót, mint a Ringkogel kilátótornya. Hazafelé rövid várlátogatást és fotószünetet tartunk Schlaining váránál. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 

Vidéki csatlakozási lehetõség:
Nyíregyháza – Debrecen – Miskolc – Eger – Gyöngyös
Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét
A budapesti indulást követõen felszállási lehetõség:
Székesfehérvár, Veszprém, Körmend

                       

Salzburg tartomány - városi és vidéki búcsúk

 

   A búcsú többnyire a falusi termékek piacának, a kirakodóvásárnak, vándorló vidámparknak népi muzsikával és tánccal körített színes egyvelege. 

A búcsút (németül: Kirchweichtag, Kirchtag, Kirtag) évente egyszer tartják, legtöbbször a helyi templom, a falu vagy a szövetségi tartomány védõszentjének névnapján.

Salzburg városában minden évben a szeptember 24-e - a salzburgi tartományi patrónus névnapja - környékén rendezik a híres "Ruperti-Kirtag"-ot, azaz Szt.Rupert napi búcsút. Jó mulatság ez kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Sokan népviseletet öltenek tiszteletére.

Salzburg tartomány védõszentje, Rupertus kb. 1300 évvel ezelõtt érkezett Salzburgba Worms-bõl, melynek püspöke volt. Õ alapította meg a Szt. Péter kolostort (Ausztria legrégebbi kolostorát), valamint a nonnbergi apácazárdát, az Alpok elsõ zárdáját. Akkoriban indult virágzásnak a sókereskedelem - ezért Szt. Rupertet legtöbbször sóval teli hordóval kezében ábrázolják.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems