Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Horvátország és Szlovénia – Körút a Plitvicei tavaktól a Júlia Alpokig, 5 nap/4 éj 59.900 Ft/fõ.  K-014-ct Horvátország és Szlovénia – Körút a Plitvicei tavaktól a Júlia Alpokig, 5 nap/4 éj 59.900 Ft/fõ. K-014-ct
2008-01-23 17:26:00

Körutazás –Horvátország és Szlovénia legszebb tájain

Körutazás -Horvátország - Plitvicei tavak, Opatija, Pula, Rovinj, Porec, Lipica, Postojnai cseppkõbarlang,  Savinjska völgy, Bohinj, Bledi-tó, Ljubljana, Topolsicai termálfürdõ, Maribor

Horvátország és Szlovénia legszebb tájain
5 nap/ 4 éj

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: **/***-os szállodában, összkomfortos 2 ágyas szobákban (pótágy lekérésre 12 évig)
Ellátás: reggeli vagy félpanzió (kontinentális reggeli + menü vacsora)
Szolgáltatások: 4 x szállás, 4 x reggeli, a programban szereplõ látnivalók megtekintése utaskísérõvel, utazás autóbusszal

Indulási idõpontok: 05.13., 06.10., 06.25., 09.17.

 
Részvételi díj: 59.900 Ft/fõ
Félpanziós felár:
 13.900 Ft/fõ
Egyágyas felár:
 13.900 Ft/fõ
Belépõk: kb. 110 HRK és120 €


Program:

1. nap: Horvátország: A Plitvicei tavak és a Kvarner-öböl varázsa (kb. 640 km)
Indulás Budapestrõl a kora reggeli órákban Székesfehérvár - Siófok - Letenye - Zágráb - Karlovac útvonalon az UNESCO világörökség részét képezõ, vízesésekkel, szurdokokkal tarkított Plitvicei tavakhoz, ahol a vadregényes tórendszert fahidakon, ösvényeken járhatják be. Ezt követõen a tavak közelében fogyasztják el vacsorájukat (FP felár ellenében), majd a Monarchia hangulatát árasztó Opatijába (Abbázia) vezet útjuk. Este sétára invitáljuk Önöket a világhírû tengerparti sétányon. (1 éj)

2. nap: Horvátország. Az Isztria öröksége: Pula - Rovinj - Porec (kb. 150 km)
Opatijából az ókori Amfiteátrumáról híres Pulába vezet útjuk. A következõ uticél Rovinj. A kiálló szirtfokra épült festõi városka ódon, fenséges, szûk kis utcácskáival minden fotóst ámulatba ejt. Végül Porec középkori romantikájával ismerkednek meg. Láthatják az UNESCO Világörökség részeként elismert óvárost, a bazilikát, a várostornyot és a kerek tornyot. A nap különlegessége: Porecben a bizánci mûemlék együttes gyönyörû mozaikkal. A nap zárásaként kellemes esti fürdõzést javaslunk poreci szállásuk közelében. (1 éj)

3. nap: Szlovénia: Piran - Lipica - Postojnai cseppkõbarlang – Savinjska völgy (kb. 220 km)
Porectõl búcsúzva a napot a csöppnyi szlovén tengerpart középkori gyöngyszemének, Piran városának megtekintésével kezdik. Útjuk a lipicai istállók világába vezet tovább. Az itt tenyésztett lovak világhírûek méltóságteljes mozgásukról, intelligenciájukról. Majd útba ejtik egy fotózás erejéig Szlovénia legfestõibb várát, Predjama várát, melynek szobáiból titkos járatok vezetnek a közeli cseppkõbarlangba. Ezt követõen útjukat a Postojnai cseppkõbarlang felé veszik, Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjának földalatti világába! A barlang sokféle színû és formájú cseppköveit kisvasúton és sétálva tekintik meg. Útjukat a Savinjska völgy felé folytatják, mely érintetlen hegyoldalakkal és a völgyben megbúvó, elbûvölõ alpesi falvakkal fogad. Mozirjében elfoglalják szállásukat. Este romantikus sétára invitáljuk Önöket a város idilli csendjében, meghitt utcáin. (2 éj)

4. nap: Szlovén montázs: Bohinj - Bledi-tó – Ljubljana (kb. 300 km)
Reggelit követõen Bohinjba indulnak, ahol a Vogel csúcsáról szédületes kilátásban lehet részük a Triglav hófödte csúcsára és a hegyek közt húzódó tóra. Bledben megismerhetik a helyi vár legendáját, majd izgalmas hajózás következik a tavon, a szigeten lévõ ókeresztény emlékeket õrzõ templomhoz. A délutánt ljubljanai városnézéssel folytatják. Belekóstolhatnak a szlovén fõváros sajátos hangulatába: reneszánsz, barokk és szecessziós épületek váltják egymást a Ljubljanica-folyón átívelõ hidakkal és gyönyörû parkokkal. Megtekintik a Tivoli parkot, a katedrálist, a Tromostovjet – az egyedülálló hármaskõhídat és a városházát is. Este visszatérnek mozirjei szálláshelyükre.

5. nap: Szlovénia: Topolsicai termálfürdõ, Maribor, majd múltbéli (haza)utazás, varasdi városnézéssel (kb. 450 km)
A délelõttre valódi felüdülést kínál az 1836-ban nyílt topolsicai termálfürdõ, melynek 33 ºC-os termálvizes szabadtéri- és fedett medencéiben, pezsgõfürdõiben pihenhetnek. Útjuk Mariborba visz tovább, ahol megtekintik a város legszebb részét: Lent-et, nosztalgikusan hálózott, keskeny, kövezett utcácskáival, melyeket kávéházak és galériák tarkítanak. A horvát-szlovén határ átlépése után kirándulásra hívjuk Önöket az ezeréves múltba! Meglátogatják az egykori ispánsági székhelyet és a Cillei-birtokot, Varazdint, ahol megtekintik a különleges hangulatú és mûemlékekben gazdag óvárost és a várat. Hazaérkezés Budapestre a késõ esti órákban.

  

Ingyenes vidéki csatlakozási lehetõségek:
Pécs - Szekszárd - Kaposvár - Székesfehérvár (kivéve 06.10.)
Nyíregyháza - Debrecen - Miskolc - Füzesabony - Gyöngyös (kivéve 05.13.)
Szeged - Kiskunfélegyháza – Kecskemét (kivéve 05.13.)

 

Horvátország és Szlovénia legizgalmasabb látnivalóiról            

 

A Magyar határt Horvátország felé átlépve, érdemes legelõször a Plitvicei – tavakhoz ellátogatni. Budapesttõl mindössze kb. 485 km-t kell utaznunk, hogy ezt a méltán világhíres nemzeti parkot meglátogathassuk nyaralásunk elõtt. A nemzeti park, amely 1979 óta a világörökség része, 20 000 hektáron terül el, melybõl 215 hektárt a tavak tesznek ki. A park 16 nagyobb és 2 kisebb lépcsõzetesen elhelyezkedõ tavát 92 vízesés köti össze. A tórendszer legfelsõ tagja 600 m magasságban terül el, mely 7,2 km távolságot megtéve jut el a 150 m magasságban lévõ társához. A csodálatos természeti látvány után jöhet a nyaralás és a látnivalók sokasága, melyet Horvátország kínál nekünk.

Magyarországhoz legközelebb esik, és ezáltal a nyaralni vágyók legnépszerûbb horvátországi desztinációi egytõl-egyig az Isztria-félszigeten találhatóak. Az Isztriát nem lehet összehasonlítani Horvátország többi részével. Az olasz hatás itt a legszembetûnõbb, megnyilvánul a nyelvjárásban, építészetben egyaránt.

 
 
 

Horvátország - Isztria

Az Isztria – félsziget legfõbb látnivalói: Porec, Rovinj, Pula, Opatija.

Porec: A valaha római, gót, bizánci majd római fennhatóság alá tartozó város - latin nevén Parentium - az Isztria legnépszerûbb és legnagyobb üdülõhelye. Nem csak tengerpartjáról és turizmusáról híres, hanem itt található sok egyéb látnivaló között az 1997-ben a világörökség részévé nyilvánított Euphrasius Bazilika is, valamint a bizánci építészet legeredetibb formájukban megmaradt emlékei.

Tovább haladva Porecbõl, délebbre találjuk a méltán híres Pula városát, mely az Isztria legjelentõsebb kikötõvárosa. A város a szárazföldbe benyúló öböl partján nyolc dombra épült. Legjelentõsebb és leghíresebb látnivalója a 198 és 211 között emelt római kori amfiteátrum. Méreteit tekintve nagyobb, mint római társa, 25.000 ember befogadására alkalmas. További érdekességek, melyeket mindenképp látni kell: Augustus és Roma temploma, a diadalkapu, Régészeti múzeum ...
Pulától délre, az Isztria egyik legnépszerûbb és leghangulatosabb városába, Rovinjba érkezünk, melyet méltán neveznek az Adria ékszerének. A település egy kis félszigeten emelkedõ dombra kúszik fel , szûk sikátoraival, kis utcácskáival, igazán egyedi hangulatot áraszt. Rovinj jelképe a domb tetején álló Szt. Eufémia templom.
Opatija, régi nevén Abbázia, az Oszrák-Magyar Monarchia egyik legnépszerûbb nyaralóhelye volt. Ez a korszak rányomta bélyegét az építészetre, de itt-ott felfedezhetõ az olasz mediterrán hatás is. A város ma is az egyik legszebb és legpatinásabb nyaralóhelye Isztriának; kiváló klímájának, gyönyörû épületeinek, természeti adottságainak köszönhetõen.
 
 
 

Szlovénia

Horvátország északi szomszédságában található Szlovénia, mely eredetiségével és szépségével bûvöli el az idelátogatókat. Ez a kis ország bõvelkedik szinte minden természeti szépségben: a méltóságteljes Alpok völgyeiben található folyókkal és tavakkal szabdalt hegyeibõl pár óra alatt elérhetõk a Szlovén-Adria partján az olajfaerdõk és szõlõskertek. És akkor még nem is tettünk említést az izgalmasabbnál izgalmasabb barlangokról, a rengeteg erdõrõl a középkori városok bájáról…

Az Isztriát elhagyva északra, az Adria legészakibb csücskében található, hazánkban kevésbé ismert szlovén tengerpart. A Szlovén Adria egyik legnagyobb és leghíresebb nyaralóvárosa Portorozs, a „Rózsák kikötõje”. Ezt a nevet illatos rózsakertjeirõl és zöldellõ parkjairól kapta a nemzetközi viszonylatban is népszerû városka. Portoroz egy hegyoldalban helyezkedik el, ahol különleges olajfaligetek és mediterrán növényzet látványa tárul elénk.

A szlovén tengerpart egyik legrégibb és legpatinásabb városa, mely leginkább Velence vonásait viseli magán. Ez a piciny partvidéki városka óvárosával, kertjeivel és villáival elvarázsol minden látogatót.                                                                                                                                        

Szlovéniában járva kihagyhatatlan a lipicai istállók meglátogatása, ahol az1580-as alapítás óta a méltán világhíres fehér lipicai lovakat tenyésztik.

Szlovénia egyik legnevezetesebb és legérdekesebb látnivalója a Postojnai cseppkõbarlang, mely különösen gazdag sokféle színû és formájú cseppkõben. Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidékének legnagyobb földalatti barlangja található itt. A barlangban 5200 m hosszú rész látogatható. A 20 km száraz és vízfolyásos eddig feltárt szakaszból.2 km-en keresztül vasút viszi a látogatókat, kb 1 km-es szakaszon pedig gyalog tekinthetõk meg a barlang legszebb részei. Említést kell még tenni a barlang leghíresebb lakójáról, az emberhalról (Proteus) mely vak és külsõ kopoltyúval lélegzik. amely csak a dinári karsztvidék valódi karsztvizeiben található meg.

A barlang bejáratától pár kilométerre található Szlovénia legfestõibb vára, a Predjama vár, mely egy 123 méter magas sziklába épült. A vár szobáiból számos titkos járat vezet a közeli barlangba.

Szlovénia egyik leghíresebb része a Bled illetve Bohinj környéki terület mely hihetetlenül csodálatos természeti környezetével felejthetetlen élményt nyújt. Népszerûségüket a nyugodt környezetnek, enyhe klímának és a tiszta levegõnek köszönhetik.

Bled maga a nyugalom városa, Szlovénia egyik legszebb üdülõterülete. Itt található Szlovénia legrégibb kastélya, mely a tó felé emelkedõ majd 100m magas szikára épült. A tó közepén található kis sziget a templommal, kirándulásra hív melyet a Bled jelképévé vált kis hajóval, a pletnával lehet megközelíteni. 

Bohinj, Bledhez hasonlóan egy kicsiny ékszerdoboz a Júlia Alpok szívében. A városka egy gleccser vájta völgyben terül el, közepén Szlovénia legnagyobb tavával. Kihagyhatatlan a kilátás az 1600 m magas Vogel hegyrõl melyre csak a kabinos felvonó visz fel és az egész völgyet belátni a tetejérõl.

Szlovénia fõvárosa Ljubjana az ország legnagyobb és legnépesebb városa mindig is fontos szerept töltött be a történelemben. Kihagyhatatlan élmény reneszánsz, barokk és szecessziós épületeivel, várnegyedével és a Ljubjanska – folyón átívelõ hídjaival együtt.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems