Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Ausztria vár- és kastélymûvészetének remekei  5 nap/4 éj, autóbusszal 46.900 Ft/fõ. K-015-ct Ausztria vár- és kastélymûvészetének remekei 5 nap/4 éj, autóbusszal 46.900 Ft/fõ. K-015-ct
2008-02-20 16:56:44

Körutazás –Ausztria vár- és kastélymûvészetének remekei

Körutazás - Ausztria - Eisenstadt, Ruszt, Salzburg, Hallstatt, Bad Ischl, Graz, Klagenfurt, Riegersburg-i vár

AUSZTRIA VÁR- ÉS KASTÉLYMÛVÉSZETÉNEK REMEKEI

Burgenlandi emlékek és Ausztria legszebb tartományi székhelyei

5 nap/4 éj

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: ***-os alpesi szállodában
(Stájerország/ Lachtal)

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió (kontinentális reggeli + menüvacsora)
Szolgáltatások: 4 x szállás, 4 x reggeli, program szerinti kirándulások idegenvezetõvel, utazás autóbusszal

Indulási idõpontok: 2008.április 30., június 25., július 15., augusztus 05.,16., szeptember 11.


Részvételi díj
: 46.900 Ft/fõ
Duplázó ár: (09.11.) 37 900 Ft/fõ
Egyágyas felár: 9.900 Ft/fõ
Félpanziós felár: 8.900 Ft/fõ
Belépõk kb. ára: 80 Euro
 
Ausztria várai és kastélyai      Ausztria várai és kastélyai      Ausztria várai és kastélyai
Program:

1. nap: Az Esterházy-család nyomában (kb. 490 km)

Elutazás a reggeli órákban Burgenlandba, ahol elsõként Eisenstadt mutatkozik be, ahol különleges élményt nyújt az Esterházy-család világának és hagyatékának és a náluk gyakran vendégeskedõ Joseph Haydn életének és munkásságának megismerése (Esterházy-kastély, Haydn-terem, Haydn-ház). Innen Rusztba, a Fertõ-tó ékszerdobozába vezet a csoport útja (Halásztemplom, óváros, Városháza). A varázslatos kisvárosban, mely az egykori Monarchia legkisebb városa volt, megismerhetjük a középkori városvédelem sok-sok elemét. Végül a Fraknó-i (Forchtenstein) várat mutatjuk be, az egyetlen várat a régióban, melyet a törökök nem tudtak bevenni. Hatalmas bástyafaláról gyönyörû kilátás nyílik a Fertõ tóra és a Soproni-hegységre. Burgenland egyik legszebb várában az Esterházyak barokk kincses kamráját és fegyvergyûjteményét tekintik meg. Érkezés az 1600 m magasban fekvõ lachtali szállodába az esti órákban.

2. nap: Találkozás Mozart világhírû városával (kb. 390 km)

Reggeli után indulás Salzburgba. Utunkat megszakítjuk Hallstattban, a meredek hegyoldalba épült kisvárosban, ahol megismerkedhetnek a hajdani „só-világ" történetével. Bemutatjuk a híres császári üdülõhelyet, Bad Ischl-t is, ahol fakultatív programként Sisi és Ferenc József Nyári Rezidenciájaként szolgáló Kaiser Villát ajánljuk. Innen továbbutazás a varázslatos barokk városba, a kultúra egyik fõvárosába, Salzburgba, ahol rengeteg látnivaló várja a csoportot (óváros, Mirabell-kastély és márványszobrokkal díszített csodásparkja, Getreidegasse). Fakultatív lehetõségként meghódíthatják Európa legnagyobb teljes egészében megmaradt középkori várerõdítményét, Hohensalzburg fehér fellegvárát, a salzburgi hercegérsekek citadelláját. Az invesztitúraharc idején épült bevehetetlen erõd hercegi szobái Európa legszebb profán gótikus helyiségei közé tartoznak. Visszafelé rövid fotószünet Werfen váránál. Érkezés az esti órákban.

3. nap: Stájer egzotikum, történelem és virágözön (kb. 350 km)

Reggeli után indulás a reneszánsz Herberstein kastélyhoz, melynek történelme a 12./13. századig nyúlik vissza. Kiállítások szemléltetik, hogyan éltek a nemesek az elmúlt századokban. 130 egzotikus állatfaj és 700 éves történelem kapcsolódik itt össze, míg a történelmi kert virágok ezreinek színpompájával varázsol el. Következõ állomáshely a történelmi és mégis modern Graz városa. Bemutatjuk a világörökség részeként elismert óvárosát, kiemelve a császári várat a városi parkkal, valamint a Schlossberget a Graz jelképé vált óratoronnyal. Innen csodálatos kilátás nyílik a Várhegyre és a Várhegy-lépcsõre. Majd a csoport ellátogat a gyönyörû barokk reprezentációs Eggenberg-kastélyba, a stájer Escorialba. Különösen fejedelmi a 17 - 18. századból származó eredeti berendezésû dísztermek és a 19. századból származó tájkert megjelenése. Visszaúton megcsodálhatják Hundertwasser egyik egyedülálló alkotását, a St. Barbara templomot, melynek 12 kapuja 1-1 nagy vallást és kultúrát szimbolizál.

4. nap: Középkori kalandozás Karintiában - középpontban a Wörthi-tó (kb. 260 km)

A Karintiai kirándulás elsõ állomása a kiemelkedõ sziklakúpon elhelyezkedõ reneszánsz álomvár, a Hochosterwitz vár. A 14 várkapu talán meghatározó szerepet játszott abban, hogy Ausztria legszebb várát az ellenség sohasem tudta elfoglalni Innen Klagenfurtba, a „Wörthi-tó rózsájához" vezet a csoport útja. A jellegzetes délies külsõ, az árkádos udvarok és átjárók számos látnivalót és középkori legendát rejtenek (Lindwurmbrunnen, Alter Platz, Neuer Platz, Tartományi székház, Városháza, vár, Robert Musil múzeum). A városnézés után irány a Wörthi-tó. Elsõként a tó egy félszigetének sziklanyúlványán magasló, festõi szépségû Maria Wörth plébániatemplomot csodálhatják meg. Majd következik a Villach felett fekvõ Landskron vár impozáns épületegyüttese, az egykor díszes reneszánsz kastély, mely rendszeres sólyomröptetésérõl és majomparkjáról híres. A várból kitûnõ panoráma nyílik Villach városára és az Ossiach-i tóra. A programot egy rövid séta zárja Oberwölzben, Ausztria legkisebb várfallal körülvett városában.

5. nap: Várlátogatások a határ mentén (kb. 530 km)

Reggeli után indulás hazafelé. Elsõ megállóhely a Riegersburg-i vár, az ország legnagyobb barokk erõdítménye tizenegy bástyájával és hat kapulétesítményével, mely a kereszténység legerõsebb védõbástyájaként szolgált a törökök ellen. Érdekessége a boszorkánymúzeum, mely a boszorkányüldözés sötét világát mutatja be. Burgenlandba érve elõször a güssingi (németújvári) fellegvárba invitáljuk Önöket. Burgenland leg¬régibb vára - mely sokáig a Batthyány család tulajdonában volt - magasan, egy vulkáni sziklán trónol. Délután a Bernstein-i Sziklamúzeumba vezet a csoport útja, ahol a borostyánkõ keletkezésén és fejtésén kívül sokat megtudhatnak a zölden csillogó féldrágakõrõl, a szerpentinrõl és annak jótékony hatásairól is. Ezenkívül földalatti bánya kiállítás is várja a csoportot. A program Léka várával (Lockenhaus), Burgenland utolsó igazi lovagvárával ér véget, mely egykoron a magyar végvárrendszer egyik jelentõs eleme volt. Gótikus stílusú lovagterme, freskói és közép¬kori kínzókamrája páratlan élmény. A hazautazást rövid pihenõkkel a Kõszeg - Gyõr - Budapest útvonalon biztosítjuk. Érkezés Budapestre a késõ esti órákban. Figyelem! Az oda- és visszaúti határátkelõ nem azonos. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a hazaérkezés tervezésekor.

 
 

Vidéki csatlakozási lehetõség minden idõpontban:
Szekszárd – Pécs – Kaposvár – Siófok – Székesfehérvár (kivéve: 04.30.)
Nyíregyháza – Debrecen – Miskolc – Eger – Gyöngyös
Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét  (kivéve: 04.30.)

AJÁNLATKÉRÕ, MEGRENDELÕ

 

Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetû néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletrõl Szlovákia és Magyarország, délrõl Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fõvárosa Bécs.

 

Ausztria – Tartományok

Ausztriában, a fõvárost is beleértve, kilenc tartomány várja vendégeit: Burgenland, Karintia, Alsó-Ausztria, Felsõ-Ausztria, Salzburg, Stájerország, Tirol, Vorarlberg, Bécs. A földrajzi elhelyezkedés, a történelem és a hagyományok minden tartománynak sajátos arculatot kölcsönöznek. Ismerje meg utazása során ezt a sokszínû országot, ahol a hegyek és tavak, a kerékpáros és túraútvonalak számtalan lehetõséget kínálnak, ahol gazdag kulturális és mûvészeti kincsek, bájos városok és mindehhez egyedülálló táj, érintetlen természet, finom ételek és barátságos vendéglátók várják!

 
 

AUSZTRIA – Hasznos tudnivalók

 

Ausztria - Fontosabb telefonszámok 

Ausztria ország elõhívó: 43 

Rendõrség: 133  

Tûzoltóság: 122  

Mentõk: 144   

Orvosi ügyelet: 141

Hegyimentõk: 140

Euro segélyvonal: 112

Autómentés - ÖAMTC: 120, ARBÖ: 123

Ausztriában a fõposták és a pályaudvari posták a nagyobb városokban állandóan nyitva vannak, és éjjeli, szombati, vasár- és ünnepnapi ügyeletet is tartanak. Más napokon általában hétfõtõl péntekig: 8-12 és 14-18 óra között tartanak nyitva, pénztárzárás 17 órakor. A postaládák színe sárga vagy narancssárga, bélyeget a trafikokban is árulnak.


Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems