Belépés

                                                    

pl

pl

Fõoldal
eXTReMe Tracker

pl

Utazás - Külföld
Egyiptomi utak

Hosszú hétvége

Húsvét, tavaszi szünet

Körutazások

Nyaralás 2008

Országleírások

pl

Európa teteje – Nagy svájci körút, 8 nap/7 éj, autóbusszal, 124.900 Ft/fõ.  K-029-ct Európa teteje – Nagy svájci körút, 8 nap/7 éj, autóbusszal, 124.900 Ft/fõ. K-029-ct
2008-02-07 17:02:28

Körutazás – Nagy svájci körutazás

Körutazás – Svájc- Nagy svájci körút, kirándulás a Mont Blanchoz

EURÓPA TETEJE - KÖRUTAZÁS SVÁJCBAN

Nagy svájci köút az Alpok hegyláncai és szurdokvölgyei között – kirándulással a Mont Blanchoz
8 nap/ 7 éj

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: **/*** csillagos szállodákban, 2-3 ágyas összkomfortos szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió
Szolgáltatások: 7 x szállás, 7 x reggeli, program szerinti városnézések és kirándulások idegenvezetõvel,
utazás autóbusszal, útlemondási biztosítás

Indulási idõpontok: 2008.július 20., augusztus 10., 31.

 
Részvételi díj: 124 900 Ft/fõ
Egyágyas felár: 29 900 Ft/fõ
Félpanziós felár: 27 900 Ft/fõ

Program:

1.nap: Kalandozás Tirolban (kb.750 km)

Elutazás Budapestrõl a kora reggeli órákban, rövid pihenõkkel a Hegyeshalom–Bécs- Salzburg–Chiemsee–Kufstein útvonalon Ausztriáig. Különleges élményt jelent Kufstein városa, ahol a táj képét meghatározó, rettegett börtönként ismert erõdítményt tekintik meg. Továbbutazás Tirol tartományi fõvárosába, az Arany-tetõs háznak otthont adó Innsbruckba, ahol rövid esti séta során ismerkednek a különleges osztrák várossal. Szállás Innsbruck környékén.(1 éj).

 

2.nap: A természet és az ember összhangja Svájcban (kb. 400 km)

Reggeli után utazás Svájcba, határátlépés Feldkirchnél. Az elsõ állomás St. Gallen kulturális városa, a barokk apátság és az UNESCO Világörökséghez tartozó rokokó könyvtár meglátogatása. Ezután Neuhausen mellett Európa legnagyobb vízesését, a másodpercenként 1 millió liter vizet alázúdító Rajna-vízesést, majd a középkori hangulatot árasztó Schaff hausent (Kolostor, Münster, Schiller-harang, Munot erõd) tekintik meg. Továbbutazás Zürichbe, Svájc legvonzóbb metropoliszába (Grossmünster, Fraumünster Chagall üvegképeivel, tópart). Rövid séta a világ legdrágább vásárlóutcájaként számon tartott Bahnhofstrassén. Este az ódon hangulatú Luzern hívja Önöket sétára, ahol a város sajátos jelképeit (Kappelbrücke, Oroszlános emlékmû, amely XVI. Lajos svájci gárdistáinak állít emléket) tekintik meg. Szállás Luzernben (2 éj).

 

3.nap: Helvét kulturális és természeti unikumok (kb. 450 km)

Reggel utazás Svájc leghíresebb búcsújáró helyére, Einsiedelnbe, a benedekrendi kolostor hagyományainak megismerése. A három tûzesetet „túlélt” Fekete Madonna szobor és a Betlehemi Diorama 450 faragott figurájával unikális élmény a jellemzõen protestáns Svájcban. Délelõtt a „vízesések völgyébe”, a jégkorszaki gleccserek által kivájt Lauterbrunnen völgybe folytatódik az utazás, amely az Eiger-Mönch-Jungfrau csoport 4000 m magas hegyei között fekszik. A gleccserfolyó, a Zweilütschine mindkét oldalán a függõleges sziklafalak tetejérõl gyönyörû vízesések zúdulnak alá. Trümmelbachban egy egyedülálló geológiai képzõdményt, a hegy belsejében spirál-szerûen utat törõ 10 gleccservízesést tekinthetik meg. A szenzációs természeti látványosság után a csillámló vizû thuni és brienzi-tó között fekvõ Interlaken Höheweg nevû sétánya csábítja Önöket könnyû sétára, ahonnan híresen szép kilátás nyílik a Jungfrau hófödte csúcsára. Továbbutazás a Rajna két partján elterülõ Baselbe, amely Németország és a francia Elszász szorításában Svájc északnyugati kapuja. Ismerkedés az egyszerre középkori és modern város nevezetességeivel (Városháza, Katedrális). Utazás a luzerni szálláshelyre.

 

4.nap: Ínyenc élvezetek jegyében: svájci sajt, csokoládé és bor (kb. 290 km)

Reggeli után utazás Bernbe, Svájc elbûvölõ fõvárosába, amelynek egykoron Albert Einstein is lakója volt. Ismerkedés az óvárossal, amelyet az UNESCO a Világörökség részének nyilvánított (Münster, Medveárok élõ medvékkel, Einstein háza kívülrõl). Továbbutazás Fribourgba, Európa egyik legszebb gótikus városába, Svájc „építészeti kincsesbányájába”.
Az óvárosi séta során a városképet meghatározó gazdag díszítésû polgárházak, díszkutak és dombormûvek mellett, a St. Nicholas katedrálist és a Ferences Kolostor templomát tekintik meg. Ezután egy meseszép grófi városkát, Gruyéres-t ejti útjába a program, ahol a gyönyörû várkastély mellett megismerhetik a híres Greyezer sajt készítésének titkait, természetesen vásárlási és kóstolási lehetõséggel a helyi sajtspecialitásokból. Az út Broc-ba folytatódik, amely nem más, mint a Nestlé Csokoládégyár otthona. A csokoládégyártás fortélyaival gazdagodhatnak a filmvetítés és a kóstolóval egybekötött bemutató során. Mielõtt megérkeznénk a szálláshelyre, a Genfi -tó gyöngyszeméhez, Yvoireba kirándulnak, amely a francia partszakasz legszebb városkája. Az ablakokból lecsorduló virágözön és a kõvel kirakott épületek rendkívüli hangulatot kölcsönöznek a középkori városnak. Szállás a Genfi -tó partján, a francia oldalon (2 éj).

 

5.nap: Európa csúcsa, a Mont Blanc és a „Svájci Riviéra” (kb. 250km)

Reggeli után félnapos kirándulás Chamonixba, a Mont Blanc (4808 m) lábánál fekvõ kirándulóparadicsomba, ahol Goethe és Liszt Ferenc is megfordult már. Fakultatív program keretében lenyûgözõ utazás drótkötélpályán az Aiguille du Midi csúcsra, a hegyvonulat szívébe. (min. 20 fõ). A hó és jég birodalma után a Genfi -tó és Európa egyik legfelkapottabb üdülõhelye, Montreux felé utaznak. A világ egyik legjobb állapotban megmaradt középkori kastélyát, a Chillon-kastélyt látogatják meg. A tó vizébe nyúló, sziklaszirten álló egykori börtönrõl Lord Byron írt verset. Innen Rousseau szülõvárosába, a kálvinizmus egykori bölcsõjébe, Genfbe folytatódik az út. A négyezer éves múltra visszatekintõ város nevezetességeinek megtekintése: Reformáció Emlékmûve, Jetd’Eau (a tó vizébõl magasba lövellõ vízsugár), Szent-Péter székesegyház, Jardin Anglais (Angolkert-virágóra). Visszatérés a szálláshelyre.


6.nap: Magas hegyek és mediterrán tavak (kb. 370 km)

A Genfi -tó vidéke után a Rhone vadregényes, hosszú völgyében Visp városáig utaznak, ahol Täsch felé kanyarodnak. Täschbõl vonattal utaznak az 1605 m magasan fekvõ Zermattba, Svájc alpesi hangulatú, ugyanakkor egyik legelegánsabb üdülõhelyére. Az idilli települést a Matterhorn, a Dom és a Monte Rosa 4000 m feletti hegycsúcsai ölelik körül. Szabadidõ keretében lehetõség adódik a gyönyörûen karbantartott városközpont megismerésére vagy egy rendkívüli kirándulásra fogaskerekû vasúttal a Gornergrat sziklagerincére (3100 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a csillámló gleccserekre. A hegyi élmények után a Simplon hágón át folytatódik az út, hogy a csodálatos tavairól és üdülõhelyeirõl ismert olasz nyelvû Ticino kantonba Domodossola felõl érkezhessen a csoport. A Lago Maggiore mentén Locarnoba utaznak, a tó meseszép öblében megbúvó városkába. A sziklaszirtre épült, híres búcsújáró templom, a Madonna del Sasso megtekintését követõen a Monte Bré és Monte San Salvatore között elterülõ Luganói-tóhoz folytatódik az utazás. Szállás Luganoban (1 éj).

 

7.nap: Búcsú Svájctól (kb. 370 km)

Reggeli után rövid séta Luganoban, Svájc „napsütötte szalonjában”. Luganoból hajóval kirándulnak Melidébe, így a hajókázás során élvezhetik a szemük elé táruló szépséges tavi panorámát. Melide nevezetessége a Swissminiatur, amely a jellegzetes svájci tájat méretarányosan lekicsinyítve jeleníti meg. Az olaszos tartományból a San Bernardino alagút felé veszik az irányt, majd az azonos nevû hágón átkelve megérkeznek a festõi szépségû, Via Mala szurdokhoz (fotószünet). A nap utolsó állomása Chur, a csiszolatlan keleti tartomány, a rätoromán nyelvterületû Graubünden kanton fõvárosa. Ismerkedés a középkori püspöki székhely történelmi nevezetességeivel (Püspöki Palota, Miasszonyunk- templom, Városháza- restaurálás miatt csak kívülrõl). Utazás megszakítás nélkül az osztrák szálláshelyig, Innsbruck mellé (1 éj).

 

8.nap: Kristályvilág és hazautazás ( kb. 850 km)

Reggeli után rövid látogatás Wattensben, amely a Swarovski kristály-kiállításnak ad otthont. A bemutató felejthetetlen élményt nyújt a kristályok világából és természetesen vásárolhatnak is a világhírû ékszerekbõl. Hazautazás rövid pihenõkkel a Salzburg–Bécs–Hegyeshalom útvonalon, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Vidéki csatlakozási lehetõség minden idõpontban:
Szekszárd – Pécs – Kaposvár – Siófok – Székesfehérvár (kivéve: 08.10.)
Nyíregyháza – Debrecen – Miskolc – Eger – Gyöngyös
Szeged – Kiskunfélegyháza – Kecskemét

A budapesti indulást követõen felszállási lehetõségek:
Tatabánya – Gyõr – Mosonmagyaróvár

 
 
Svájc - Látnivalók
 

A természeti látványosságait tekintve Svájc Európa leggazdagabb országa. Láthatunk itt gleccsereket, vízeséseket, szurdokokat, és hágókat, és rengeteg szép várost is.

Luganóban, amely egy csodaszép tó partján terül el, megismerkedhetünk az egész ország nevezetességeivel, kicsinyítve, a Schwiss Miniature parkban. Fantasztikus tájakon haladva, viaduktok, alagutak tucatján kell átkelnünk.

Luzern Svájc legszínesebb városa, amelynek érdemes megtekintenünk a fedett hídját, jezsuita templomát, városházát, és híres oroszlános emlékmûvét. 

Érdemes ellátogatni Lauterbrunnenbe, ahol, a világon egyedülálló módon, egy hegy belsejében zubogó vízesést láthatunk, melynek helyét az Eiger, Mönch, és a Jungfrau 4000 m-es csúcsairól induló gleccserfolyók vájták ki. 

Ha erre járunk megéri felmásznunk az 1200 m magasságban fekvõ Les Diablerets nevû városkába.

Bernben keressük fel a híres medveárkot és a berni rózsakertet.

Zürich nevezetességei, a Grossmünster, a Fraumünster, a Bahnhofstrasse boltjai, és a városháza megtekintése után a pihenésre vágyók felkereshetik Gstaadot, a multimilliomosok üdülõvároskáját, ahol egész évben lehetõségünk nyílik a sípályák használatára többek közt.


Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

pl

Hírek
Keresés
Oldalak
Utazási irodák
Regisztráció
Belépés

pl

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés

pl

pl

eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems